Ağlama Krizleri İle Nasıl Başa Çıkarız😭😫😭😫😭

Günaydınlaaar🌸🙋🏻 Danışan bir güzel annemizle ağlama krizleri konusunda çalışıyoruz.

 Ağlama krizi istediğini elde etme amaçlıysa, herrşeyden önce ailenin şunu söylemesine çalışırız. "Seni anladım, bunu istiyorsun. Sustuğunda vereceğim"  Tabi bunu söylerken mimiklerimiz beden dilimiz net ama koopere görünmeli. 

Hepsine tek tek çalışıyoruz. Çok da güzel yapıyorlar hepsiyle gurur duyuyorum💕 

Yalnız bir noktanın hep altını çiziyoruz. "Susarsan vereceğim" bir koşul, bir inat, bir gıcıklaşma, duruma göre bir rüşvet teklifi oluyor. Çocuğumuzla aramıza böyle koşullu cümleler girmemeli bizce. 

Bunun yerine "Sustuğunda vereceğim" ve/veya "Sakin olduğunda vereceğim" diyor bizim danışanlarımız💕Gerçek hayatta belirli şeylere ulaşmak için belirli kuralları yerine getirmemiz gerekiyor. 

Bizimki de bunun bir küçük similasyonu aslında. Oyunun kuralından çocuğumuzu haberdar etmiş oluyoruz. Önce sakin olmayı öğretmek zaten 1-2 günde halloluyor. Çocuk artık ağlayarak isteme halinden çıkıyor. Hemen ardından güzelce istemeyi çalışıyoruz.  "Sakince göster, güzelce söyle vereceğim " gibi becerisine uygun başka bir yol sunuyoruz çocuğa. Böylece sağlıklı iletişimin kapıları açılıyor😍Ağlayarak isteme ve elde etme zinciri kırılıyor. Göstererek isteme, daha iyisi söyleyerek isteme başlıyor😊 24 aya kadar çocuğunuzda ağlamak yerine göstererek istemeyi çalışmazsanız, konuşmaya başladığında da ağlamak alışkanlığını bırakmayacaktır haliyle😔 Hani parkta  annesinden sakince göstererek isteyen öfke nöbetsiz çocuklar varya.. İşte onlara aileleri bunu evde çabalayarak öğretmiş💕 Ardından söylerek öğrenmesi çok kolay olacak o çocukların😎 İleride 36 aydan sonra "Güzelce söyle lütfen emir vererek olmaz" diyeceğiz.. 48 aylık olana kadar rica etmeyi öğrenmiş olacak bizden model alarak.. Yaklaşık 60 aylık olduğunda herhangibirine isteğini doğru cümlelerle utanmadan anlatıp toplumsal kurallara gayet uyumlu bir insan olacak😊 "Günaydın" diyeceek, "Pardon bakar mısınız bi su alabilir miyim" diyeceek, "Anne tamam seni anlıyorum oyuncak almak istemiyosun, o zaman sadece bakmaya girsek olmaz mı?" diyeceek.. "Annecim eline sağlık yemek harika olmuş" diyecek😊 Bunları kaçırmamak için, şimdiden doğru iletişimi ona öğretmeliyiz😉#damlaeğitimdanışmanlıkmerkezi #çocuğumunkoçuyumaileeğitimi 

Yorumlar

Popüler Yayınlar