Nasıl yetişiyorsun?


Ben tempolu yaşamadan verim alamayanlardanım..
Ne kadar yoğun o kadar iyi..
Organizasyon benim için herşey demek..
Doğru planlarsan ve plana sadık kalırsan yetişiyor..

Sabah 05.30 da kalkıyorum..
1 saatlik benim için öz zamanın keyfini çıkarıyorum..meditasyon yapıyorum..

Sonra bebekler uyanıyor..onlarla birlikte uzuuun uzun kahvaltı yapmak eşimle en büyük keyfimiz..

Çantalar hazırlanır..akşam yemeği malzemeleri dondurucudan çıkarılır..Kıyafetler seçilir ki bu önemli bi zaman dilimini alıyor çünkü ben her sabah kendim dahil 4 kişi için çeşitli kombinasyonlar seçmek durumundayım:)

Vee herşey hazır..

Alya babayla kreşe.. Alp Nanayla oyun odasına..Damla işe:)

Resimdeki sahnede olduğu gibi son kez üstbaş düzeltilir ve çıkılır..
Buraya kadar kusursuz bir rutin..

Sonrası dev bir koşuşturmaca..
Anlatıyım..

Eğitim merkezine uğranır..Ortam koklanır..tüm çalışma arkadaşlarımıza bilimum pozitif enerji verilir.. 

Sabahları harikadır bizim kurum.. Elinde kahvesiyle ilk seansı bekleyen hocaların gün başı muhabbeti süperdir.. İki arada bi derede vaka tartışırlar.. Multidisipliner hizmetiçi eğitim niteliğindedir bu sohbet.. Altın değerindedir..

Neyse..Koordinatörler ve idari personel ile günün içindeki gelişmelerin üzerinden geçilir..
Varsa toplantılar görüşmeler yapılır..

Her gün prensibimdir en az 3 aile ile görüşürüm.. Aile verdiğimiz hizmetin aynasıdır.. Ağzından çıkan her sözü dikkatle dinlemek gerekir.. 10 dk'lık sohbet çok şey kazandırır.. Anlayana..

Ardından bir Osem ziyareti..
Program sorumluları ve işletme müdürümüz ile günün gelişmeleri, yarının planlaması, varsa akşamı bekleyerek buradaki aile görüşmeleri...

Osem daha hareketli bir yapı.. Genç dinamik ve çok aktif.. Buraya bayılıyorum.. Çocukların yüzündeki ifadeye bayılıyorum.. Aktivite yaparken huzuru yüzlerinden okuyorsunuz..Doping niyetine :)

Bir bakmışım saat 18.00 olmuş..
Balkabağı şeklinde eve dönüş..
Alp'in suratı ile tüm yorgunları atış..
Akşam yemeği hazırlanır..
Ve assolistler gelir.. Çağrı ve Alya:)
Yemeklere bakıp soyunulup dökünülür..
Ve gece başlar..
Oyun..muhabbet..oyun..geyik..oyun..çay..oyun..ninni:)
21.30-23.00 çağrı-kitap-sanal alem üçgeni..
Veee sessizlik..
.............................................................
Not: Bu aralar program bu.. Ancak her yıl yeni bir projeye başlarım ben.. O zaman benzer yeni bir düzen kurarım.. Düzen olursa yetişebilirim;) 

Cuma günleri evdeyim home ofis modunda ofis işleri yazışmalar..haftanın hazırlığı raporlar..ofisimin evde olması ideal benim için.. arada Alp'i sevmek harika oluyor :) Ya da atolyede kafa dağıtabiliyorum..
Cumartesi maks. 4 saat çalışıyorum.. Genelde çalışmıyorum..
Pazar sadece ve sadece ailemin:)

İşte böyle yetişiyorum:)






Yorumlar

  1. Ben de Afyonluyum; lise bitene kadar da Afyon'da yaşadım. Küçük yerde yaşamanın kişisel gelişime katkısı hakkındaki görüşünüze o kadar katılıyorum ki :) Gözlem gücü yüksek (gözlemlenecek çok şey vardı çünkü, komşular, akrabalar, sokak...), hayal gücü sonsuz çocuklar olarak büyüdük biz...

    İş hayatınızdaki başarılarınızdan ötürü de çok tebrik ederim. Zevkle takip edeceğim blogunuzu. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan hn merhaba, çok komedi anı var afyonla ilgili.. İlerde paylaşırım.. Umarım beğenirsiniz.. Yorumunuz için teşekkürler..sevgiler:)

      Sil
  2. Merhaba Selcan'dan adınızı çok duydum,hergün düzenli bir blog okuyucusu olarak tesadüfen (hiçbir şey tesadüf değildir:)) keşfettim sizi.Bu yazınızı okuyunca ne kadar boş zamanım olduğunu ya da ne kadar boşa zaman geçirdiğimi farkettim.Bu temponuz ve bitmeyen enerjiniz için tebrik ediyorum.çocuklarla vakit geçiren birinin negatif olması mümkün değil zaten,başarılarınızın devamını dilerim.Blog harika ellerinize sağlık.

    Müge Yörükoğlu

    YanıtlaSil
  3. Merhaba:) selcan bahsetti sizden.. Arkadaşıma arkadaşlığınızdan dolayı teşekkür ederim. Yalnız diil orda:) blogumu beğendiğinize sevindim. Umarım bi gün tanışırız.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. damla merhaba:) Tesadüfen denk geldim bloğuna. ismim Gökcen. ilkokulda aynı okuldaydık Afyon da, hatta biraz uzaktan akrabalık da vardı. Ama inan tam hatırlayamıyorum şu an. Siman bakışın hiç değişmemiş:))) bloğuna bayıldım. özellikle mutfak tavsiyelerin sanırım çok işime yarıyacak:) Alya ve Alp çok tatlılar. benimde iki buçuk yaşında bi kızım var ikincide yolda.Başarılarının devamını diliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim:)

Popüler Yayınlar