G..nin gölgesi Büşra:)

Merhaba:)
Nanişko yok:( bu gün evden çalışıyorum..

Size bir güzel çocuk G.. Den bahsedeceğim..

Aile danışmanlık hizmetimizle okulda arkadaşlarıyla kaynaşan dünya güzeli bir çocuk..


G.. Nin okulda kaynaşmadan önce oturma süresini arttırmamız gerekiyordu.. önce Furkan Oruç Merkezinde duyu bütünleme terapisiyle vücud farkındalığı sağladık..oturan G..dinlemeye başladı..dinleyen G..öğrenmeye başladı:)
Ardından gölge öğretmen sağladık ona.. 
Herkes mutlu.. Kolejde ve evde küçük mucizeler yaşanıyor.. İnanmazsınız kolejden teşekkür mektubu bile aldık:))
Ancak bizi en çok etkileyen G..nin yorum soruları sormaya başlaması oldu.. "Baba niye kestirme yoldan gitmedin" gibi :)
Şükürler olsun!!

Annesi bize kendi diliyle anlatmak istedi yaşadıklarını..
Mutlu mutlu mutlu olduuuum:)
Siz de okuyun mutlu olun istedim..
Aralara görseller ekledim..
Yazıyı aynen yayınlıyorum..

Hepimizin bir şans meleği vardır... En umulmadık, en umutsuz, en çaresiz anda karşımıza çıkıveren...  Bizi şaşırtan, sarsan ve mutlu eden... Çaremize çare, derdimize derman olan, yol açan yol gösteren...
Aslında bizim hikayemiz, oğlum G... ‘nin doğumuyla başladı. Tanımlayamadığım, anlayamadım, adlandıramadığım birtakım sorunlar G... 2,5 yaşına geldiğinde netleşti. Evet G otizimli bir çocuktu: Şok, yıkım, kabulleniş ve inanılmaz bir mücadele. Çalınmadık kapı, gidilmedik doktor, denenmemiş eğitim bırakmayan uzun bir yol. Elbette acı dolu ama bir o kadar da umutlu.
Özel eğitimlerle geçen yılların ardından, hayatımın en büyük sevinçlerden birini G....’nin ilkokula başlamasıyla yaşadım. Kaynaştırma öğrencisi olarak birinci sınıfı az sorunla bitiren oğlum için, ikinci sınıf tam bir kaos oldu. Hayatımızın daha iyi olacağını beklerken, ikinci sınıfta oğlum gerçek anlamda tepkili, sinirli ve isteksiz bir öğrenciydi. Derslere girmiyor, zamanını koridorlarda boş boş gezerek geçiriyordu. Birinci dönem benim ve eşimin okulda dönüşümlü olarak beklediği, çaresizlik ve gözyaşı dolu aylar olarak geçti. Ne yaparsak yapalım oturtamıyorduk oğlumuzu. Bir şeyler yapmalı, bir çözüm bulmalıydık. Yoksa oğlum okuldan tamamen soğuyacak ve belki de öğrenim hayatı, koridorlarda geçen, bomboş yıllar olarak noktalanacaktı.

Evet, sömestre tatili geldiğinde oğlumun sağ omzunda bir Damla’cık şans meleği vardı. 
G...’nin ve bizim hayatımızda inanarak söylüyorum bir mucize yaşanıyordu. 
Damla hn ve ekibinden profesyonel bir eğitim danışmanlığı aldık. 
Bizim için Büşra hanımı buldular ve eğitim verdiler.



 Halime ve Rukiye hoca ile tanışmamız büyük şans..

 Büşra ise güzel, akıllı, işini çok iyi yapan, sevgi dolu bir melek..
Büşra,  gün boyunca oğlumun yanından bir an olsun ayrılmayan, onu bir gölge gibi takip eden, gerekli gördüğünde müdahale ederek onu yönlendiren bir eğitmen. Yani G’nin gölgesi...
Anne baba olarak bizim yıllardır başaramadığımız disiplini son derece kısa bir süre içinde, üstelik de fark ettirmeden, zorlamadan,canını yakmadan, sevgiyle başarmış gencecik biri. 
Üç haftadır G.... ve Büşra hn birlikteler. Sabah başlayan birliktelikleri, öğlene kadar okulda sürüyor, sonrasında ise programını Damla eğitim danışmanlık hazırlıyor ve adım adım takip ediyor. 


Sonuç: Oğlum ve Büşra hn, birlikte büyük iş başardılar. Derslere giren, katılan, arkadaşlarıyla oyun oynamayı keşfeden ve bunu hızla içselleştiren bir çocuk artık G...

Süreç, öncelikle sınıfta başka bir öğretmenin varlığına tereddüt ile yaklaşan okul yönetimini ikna ederek başladı.Büşra Damla hndan aldığı iletişim eğitimiyle bu süreci yönetmeyi iyi biliyordu.. Kısa zamanda görüldü ki, Büşra, sınıftaki varlığı ile okul yönetiminin üzerindeki yükü de önemli ölçüde azaltmıştı. Bir süre sonra Büşra’nın varlığı,  hem oğlumu, hem de okulu rahatlatan bir unsur olmuştu. Sınıf öğretmeninin oğlum ve Büşra ile ilgili söylediği takdir dolu sözler, ailece uzun zamandır hasret kaldığımız bir sevince boğdu bizi.
Oğlum artık okul hayatında hızlı bir öğrenme sürecine girdi. Derslere girdikçe merakı ve ilgisi arttı. Ve bizim gelecek umutlarımızı yeşertti. 
Oğlum için uygulanan herşey çok iyi sonuç verdi.. Yorum yapmaya, soru sormaya başladı..
Sanki bir ayda büyüdü çocuk!
Çözüm bazen bu kadar kolay olabilirmiş meğer.
Önemli bir sorunumuzun bu şekilde çözüm sürecine girmesi aile olarak bizi de olumlu etkiledi.Hayat kalitemiz arttı. Gözü arkada kalmadan, güvenerek çocuğumu emanet etmek, emeklerimin karşılığını görmek,  yıllardır psikolojik bir baskı altında olan eşim ve beni çok rahatlattı. Çok keyifliyiz.
Emeği geçenlere sadece teşekkür etmek, hissettiklerimi anlatmak için bu yazı yetersiz kalır.
Sonsuz sevgilerimle.
M.S.

Yorumlar

  1. Harika bir iş çıkarmış yaptığı iş gerçekten çok zor ancak insanlara değer veren vicdanli arkadasimizi tebrik ederim!!çok etkilendim.....herkese örnek olmasi dileğiyle!!!samet

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim:)

Popüler Yayınlar