Öğrenme Güçlüğü ve Bizim Çalışmalarımız

Merhaba :)

Bu haftasonu ekip olarak 2. Uluslararası Disleksi kongresindeyiz. 

Bu kongreye biz 3 Akademik çalışmamızla katılıyoruz. 

Bütüncül eğitim programımızı, öğrenci koçluğu çalışmalarımızı, Duyusal bütünleme terapimizi, Ergoterapimizi, Montessori yöntemi ile yaptığımız çalışmaları, Sporun bu çocuklardaki gelişime olan katkısını ve daha bir çok çalışmayı sizlerle paylaşmak için orada olacağız:) 

İlk posterimiz 10 yaşında yakışıklı bir genç adamın eğitim/terapi sürecini anlatıyor. 
Ülkemizde öğrenme güçlüğü git gide artan bir popülasyonu kapsıyor. Ve bu bireylerin büyük bir kısmı küçük şehirlerde yaşıyor. Disleksiden bir haber okullarda eğitim görüyorlar. Biz de bu sebeple uzaktan bu ailelere hizmet verebileceğimiz bir danışmanlık programı geliştirdik.

Bu posterde anlattığımız 10 yaşındaki öğrencimiz ve ailesi 3-4 ayda bir kez 3 günlük program almak üzere merkezimize geliyorlar. Yoğun aile eğitimi ve terapi programı alıyorlar. Ardından ev programları ile evlerine dönüyorlar. Evdeyken 15 günde bir kez internet üzerinden görüntülü olarak görüşüyor, danışmanlığımızı sürdürüyoruz. Ve tabi bir de ailemize whats up grubu kurduk. Yeni ödevlerini buradan yolluyoruz. Onlar da yaptıkları çalışmaların kısa videolarını bize yolluyorlar. Anında bize ulaşabildikleri için iş işten geçmeden müdahale etme şansımız oluyor:) Ve bu şekilde programı ve aileyi sürekli canlı tutabiliyoruz. Ailenin motivasyonu bizim için herşeyden önemli.  İşte bu yüzden sürekli iletişim halinde olmaya çalışıyoruz:) Bu postere konu olan olgumuzun gösterdiği ilerlemeyi bilimsel olarak sunmak, sizlerle paylaşmak istedik. İstenirse teknolojinin desteğiyle uzaktan danışmanlık programı yürütülebilir. Bunu göstermek, ve diğer kıymetli meslektaşlarımıza örnek olmak istedik. 

2.posterimiz ise 6 yaşındaki bir çocuğumuzun terapi sürecini anlatıyor. 
Okul öncesinde farkedip önlem aldığımız bir öğrencimiz. Terapi sürecinde duyusal bütünleme, eğitsel müdahale ve aile desteğini yoğun olarak kullandık. Ve  sonuç ortada:) Çocuğumuz bu yıl pek çok büyük kolejin değerlendirme sınavını başarıyla geçti. Bu yıl ülkemizde başarısıyla bilinen ünlü kolejlerden birine kabul edildi:) Öz güveni, dikkat seviyesindeki artışı, okuma ve yazma becerilerindeki başarısını gururla izliyoruz. 

Biz işte bunu yapmaya bayılıyoruz:) 

Okul öncesinde farkedilen ve iyi bir terapi süreci geçiren öğrenme güçlüğü vakalarının pek çoğunun önemli ölçüde sorunlarını çözdüğünü biliyor muydunuz? 

Son olarak 3.posterimiz ise 9 yaşında okuma ve yazmadaki güçler nedeniyle bize başlayan bir kızımızın terapi/eğitim sürecini konu alıyor.
Bu kızımız bize geldiğinde okumaktan çok daha ciddi sorunları olduğunu farkettik. Özgüven problemi nedeniyle sürekli gergin bir ifadeyle gülümsüyor, konuşması anlaşılmıyor ve yeni şeyleri denemekten çekiniyordu. Evde yıkanmak, tırnaklarını kestirmek ve yemek yemek gibi pek çok günlük yaşam becerisinde de sorun yaşıyordu. 2 yıllık terapi sürecinden sonra gururla ifade edebiliriz ki, yaşam becerilerinde gözle görülür derecede rahatladı:) Özgüvenindeki artış stresle başa çıkmasına yardımcı oldu. Konuşma ve iletişim becerilerinde ciddi bir ilerleme kaydetti. Okulda onu destekleyen bir sınıfı ve anlayışlı bir ailesi olması büyük şanstı. Elbirliğiyle çok ciddi bir yol kateddik. Daha çok yolumuz var biliyoruz. O da biliyor. Ama başarabildiğini de biliyoruz, işin güzel tarafı bunu o da biliyor:) Ve bunu bilmek hepimizi müthiş rahatlatıyor:)

İşte böyle :)
Ülkemizde öğrenme güçlüğü yaşayan bireylerin eğitimine faydalı olmak için, biz de kendimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. 

3 bilimsel çalışmayı, terapi programlarının tüm detaylarıyla birlikte kongrede sunmak üzere yola çıktık..

Bir bilseniz neler var daha anlatacağımız..
Eğer dinlemek isterseniz gelin kongrede buluşalım..

Posterlerimiz başında sizi bekliyor olacağız:)

Not: Kongreye katılamayanlar için detaylı paylaşımları blogumdan ve facebook adresimden paylaşacağım. Takipte olunuz.

Sevgiler


Yorumlar

  1. Muhteşemsiniz. Sırf sizinle tanışmak için orada olacağım.

    YanıtlaSil
  2. AH MADDİ İMKANLAR VE KİLOMETRELER

    YanıtlaSil
  3. Damla hn merhabalar bizde uğramak ve ve araçlarınızı incelemek isteriz aslı aydın sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oluruz.. Bekliyoruz.. Sevgiler🙏🏻💕

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim:)

Popüler Yayınlar