Çizgi Kahramanlar İle Başa Çıkma Hallerimiz

Selam🙋🏻 Sizin de çocuklarınız bazen çizgi kahramanları gerçek sanıyor mu? Bizim okuldaki öğrencilerimizde oldukça sık rastladığımız bir durum😊 Peki nasıl çözüm üretiyoruz? ✅Öncelikle bir Montessori okulu olduğumuz için kostümlü abartılı kıyafetler ile okula gelmek oratama göre biraz tuhaf kaçıyor. Bu sebeple çocuklarımız da rahat olmayan kıyafetleri pek tercih etmiyor. ✅Okulda ayda bir kez sinema günü oluyor. Birlikte animasyon filmi izlerken tuhaf olan şeyler için hep durdurup "ilahi hiç insan ayı olur mu" gibi durumu komik bulduğumuzun altını çiziyoruz. Bu gerçek hayatla kopmamalarını sağlıyor. 
✅Mizah bir çocuğun aşırı ciddiye aldığı herşey için işe yarar. Çizgifilmdeki komik tarafları biz de abartılı mimiklerle dramatize edip onlarla birlikte gülüyoruz. Çok işe yarıyor. 
✅Bazılarının yüzünde oldukça ciddiye almış bi ifade oluyor. O zaman hemen "kızın saçlarını ne güzel çizmişler dimi? Bence saçının kırmızı olması çok hoş olmuş, siyah yapsalardı biraz koyu görünürdü sanki. Ayıyı da ne kadar büyük çizmişler. Tek tek o tüyleri nasıl çiziyolar acaba?" Gibi sorularla bunların çizim olduğunun farkındalığını yaratıyoruz. ✅Filmini izlemesek de hayran oldukları kahramanların peşimizi bırakmadığı da oluyor😁 O zamanlarda Spiderman olduğunu zanneden öğrencimiz ve ailesiyle ortak tutum takip ederek yasaklamadan, hayallerine saygı duyarak farkındalık yaratıyoruz. Mesela bazen sınıfın içinde yanına gidip sessizce "şu yukardaki raftan bana kavanozu verebilir misin?" diyoruz. Uzanamam deyince "iplerini kullanabilirsin" diyoruz. "İplerim çalışmıyor" diye cevap geliyor😊 "Peki çalıştığında bana haber verirsin" diyip fazla üzerine gitmiyoruz. ✅Ya da prenses Elsa lı kıyafetler için fazla ilgi göstermiyoruz. Ancak basit bir spor pantolon giydiklerinde bunun ona ne kadar çok yakıştığını vurguluyoruz. ✅"Sen olsaydın nasıl çizerdin" çalışması da çok işe yarar böyle durumlarda. Çizen Kişi sen olsaydın Elsa'nın elbisesini ne renk yapardın? Gibi sorularla çizgi karaktere şekil verme şansının elimizde olduğunun altını çiziyoruz. ✅Sürekli Elsalı, spidermanlı kıyafetler aksesuarlar konusunda da aşırıya kaçıldığında bazen ailelerimize farkındalık yaratmak durumunda kalabiliyoruz😊 
İşte böyle hayallerini kırmadan, inatlaşmadan "farkındalık" sağlayarak başa çıkmaya çalışıyoruz çizgi kahramanlarla😊 
Sizin önerileriniz varsa onları da öğrenmek isteriz🙏🏻💕 

İnstagramda @liberum_montessori_akademia isimli hesapta bu paylaşımın altına yorum bırakabilirsiniz😊

Yorumlar

Popüler Yayınlar