3 Yaş Öfke Nöbetleri ve Çözüm Önerileri

Çocuğunuz 3 yaşın içinde ve öfke nöbetleri devam mı ediyor?

Veeee bir türlü bitmiyor mu?😁 Son zamanlarda karşıma çok çıkıyor bu durum, üstelik Alp de bu modda😁

Danışanlarıma ya da velilerime verdiğim önerileri buradan da paylaşmak istedim:

✅Acaba 2 yaş dönemi krizleriyle bunu karıştırıyor olabilir miyiz?  Öfke nöbetleri aynı olabilir. Hatta aynı saçmalıkta şeyler için kopuyor ağlıyor olabilir😁😭 Ancak 1 yaş büyüdüğünü unutmamamız gerek. 

Hani orada net duruyorduk. Evetimiz evet hayırımız hayırdı. Ve kısa ve öz cümlelerle netliğimizi belli ediyorduk. Bu 2 yaşta işe yarıyordu. 

Ancak 3-4 yaş için bu tutum doğru ama yeterli değil😔 Daha açıklayıcı ikna edici olmamız gerek üzgünüm. Bir de hayır dediğimiz şeyin yerine onu rhtlatacak, gönlünü alacak bişey mutlaka koymak gerek. ✅Bu dönemi sağlıklı geçirmek için sık sık sıkı sağlam sarılmalar yapmak çok işe yarar. ✅Sizi müthiş gıcık etse de, size küsüp ağlayarak uyusa da sabah bir minik sürprizle uyandırmak, konuyu uzatmamak gibi ters köşe güzellikler de ilişkinizi çok esnetir. ✅Hayattaki sınırlarını denediği için 5 krizden 1 ine sabır gösterip "Taş atana gülle karşılık ver" şeklinde yaklaşmak, 3 üne yerine uygun bişey bulup tatlıya bağlamak, 1 ine ise "Bu şekilde istediğini elde edemezsin sakin olduğunda gel konuşalım" şeklinde yaklaşarak atlatmaya çalışmak lazım. Bu dönem krizlerini atlatırken onun bütünlüğünü korumak, kişiliğine hasar vermemek mühim. ✅Bu dönemde gerilen ilişkinizi yeniden esnetmek için en iyi çalışma "Bu gün bana ne sormak istersin" çalışmasıdır bence. Her gün onu dünya ile ilgili merak ettiği bişey sormaya teşvik ediniz. Cvbı bilmiyorsanız internetten birlikte araştırıp cvpları öğrenebilirsiniz. Ve çok şaşırarak yeniden ilişki kurabilirsiniz. "Waaaoov arıların iğnesi tam olarak böyle görünüyormuuş😳" gibi.. ✅Bir de ağlamanın altında yatan sebebi bulmaya odaklanınız. Altında yatan sebebi aile eğitimlerine katılan aileler çok iyi analiz edebiliyor. Mümkün oldukça blogda da paylaşıyorum📝


Ve evet Alp sabah bu videodan hemen önce patladı sakinleşti ve yeniden ilişki kurmaya çalışıyor😊 

Bunun yanında bol bol sabırlar dilerim💕

#çocuğumunkoçuyumaileeğitimi

Yorumlar

Popüler Yayınlar